2 mars 2020 617

Är Du vår nya medarbetare?

Vill du följa med oss på resan att digitalisera logistikvärlden och förenkla lagerhanteringen för e-handlare och andra logistikintensiva företag ? Hos oss finns möjligheten att utvecklas i ett snabbväxande IT-företag som verkar på en dynamisk, växande och global marknad!

Troligtvis arbetar du idag inom IT/systemutveckling. Eller kanske är du nyutexad eller snart klar på Chalmers eller annan högre teknisk utbildning? 

Med bas i Göteborg hjälper vi tusentals ehandlare och logistikföretag i Norden, Europa och globalt att effektivisera sin logistik. Vi och våra partners bygger den digitala infrastrukturen som gör att miljontals människor och företag får sina varor i tid och på ett säkert sätt. 

Ongoing Warehouse startades av nuvarande ägarna 2008 och har steg för steg blivit marknadsledande i Norden samt snabbt växande i Europa och globalt. 

Vi är ett ekonomiskt stabilt företag med långsiktiga ägare som arbetar i bolaget. Företaget har visat lönsam tillväxt varje år sedan starten 2008 och har inga lån eller externt kapital. Företaget är utsedd till Gasellföretag av Dagens Industri (DI) och Superföretag av Veckans Affärer (VA). 

Välkommen att bli vår nya medarbetare! 
IMG_2862

Vad kännetecknar vår kultur?

Familjärt trots storleken. Trots att vi växer stadigt är vi ett litet, familjärt bolag. I nuläget (Juni 2021) är vi 25 medarbetare. Vi vill försöka behålla den familjära känslan, gemenskapen och den platta organisationen även fortsättningsvis. 

Alla medarbetare är systemutvecklare och kan produkten! Vi är ett team av kompetenta människor där alla medarbetare har någon form av högre teknisk utbildning i botten och dessutom erfarenhet av IT/System. Utöver att sätta sig in i vår tjänst i detalj, utvecklar medarbetare med tiden också sin speciella kärnkompetens beroende på intresse och färdighet.

Alla har mycket kundkontakt. Vi är ett kundorienterat företag. Alla medarbetare har mycket kundkontakt samtidigt som alla bidrar till att utveckla vår tjänst löpande. Hos oss har man en ”bred” roll och man får en djup insikt i kundernas behov. Man lär känna de olika IT-aktörerna inom logistikbranschen som vi samarbetar med.

Vi har inga avdelningar eller onödiga chefer. Vi tror på ett sammansvetsat team av välutbildade och kompetenta människor där man hjälps åt och samarbetar. 

Ansvar, kunna påverka och vara självgående. Alla medarbetare har sitt tydliga ansvarsområde som tex sina kunder och/eller andra ansvarsområden som tex integrationer, drift, marknad/sälj. Man planerar sin arbetsdag själv och sköter sina ansvarsområden självständigt men har alltid andra att fråga/ ta hjälp av. 

Långsiktighet. Vi har en stark ställning på marknaden och en stark finansiell position. Vi har bra relation med våra kunder och partners som rekommenderar oss och på så sätt hjälper oss att växa. Vi bygger upp företaget steg för steg, år efter år. Alla beslut och handlingar bygger på långsiktigt tänkande. Vi har inga kortsiktiga investerare eller riskkapital som kräver snabb avkastning. 

Vi vet vad vi gör (och inte gör). Vi har en tydlig affärsidé och vision som fungerar som ledstjärna i det dagliga arbetet med vår SaaS-tjänst. Vi vill ha den bästa tjänsten inom vår nisch, dvs Warehouse Management System (WMS) och samarbeta med andra IT-företag som kompletterar oss. Vi tror på fokus och samarbete - inte försöka göra allt. 

Entreprenörskap. Gerhard Guron och Henrik Ekman - som är ägare och aktiva i bolaget - grundade Ongoing Warehouse i ett litet rum vid Stena Center vid Chalmers 2008. Första kunden var Tranås Åkeri (som fortfarande 13 år senare är kund). Entreprenörskap och viljan att ständigt utvecklas ligger i vår kultur, därav namnet Ongoing. Hör Gerhard berätta i Logistikpodden https://logistikpodden.se/podcast/gerhard-guron/

Skärmklippbild igen

Villkor och Förmåner

Vi ligger bra till i branschen vad gäller ersättning och arbetsvillkor. Något vi vill fortsätta att utveckla. 

 • Konkurrensmässig lön. Bra löneutveckling och bonus. 
 • Tjänstepension via Avanza. 
 • Gemensamma luncher
 • Flexibla arbetstider och ingen övertid. Viktigt att skapa möjlighet till balans i livet. Arbetet på Ongoing är krävande och vi vill försöka undvika stress och att arbetet tar för stor del av livet.
 • Privat sjukvårdsförsäkring. Blir du sjuk eller skadad får du snabb och professionell vård
 • Friskvårdsbidrag
 • Frukost, mackor, dricka, frukt och fredagsöl. Ett välfyllt kylskåp
 • Konferenser och AW med olika aktiviteter. Möjlighet att sprida kunskap och skapa gemenskap/ trivsel
 • Personalbil. Möjlighet till säker och miljövänlig bil

Padeltennis

Hälsa & Aktiviteter

Många som arbetar på Ongoing har stort intresse av hälsa och olika sporter. Alla har just sin/sina speciella aktiviteter som de uppskattar. 

 • Möjlighet att träna under arbetstid. Kanske löpning eller styrketräning innan lunch eller på morgonen? (Vi finns nära Fysiken och Mossen). 
 • Vi har Padeltid varje fredag. Vi spelar på GLTK. Ibland på Hills. 
 • Vi har bordtennisbord i våra rymliga lokaler. Används flitigt. Rundpingis på fredagseftermiddagarna. 
 • Vi är företags medlemmar i Hills Golf & Sports Club
 • Vi är medlemmar i Landala Squashklubb.
 • Ergonomiska arbetsplatser.
 • Vilorum / Meditationsrum
2 mars 2020 631

Vårt Kontor

Sedan september 2019 sitter vi högst upp på våning 7 i det nybyggda kontorshuset "A Working Lab" (AWL) intill Chalmers Tekniska Högskola i Johanneberg, Göteborg

Det är viktigt för oss att lokalen vi sitter i är trivsam och också går att växa i. Vi hyr hela övervåning på AWL och njuter av den fantastiska utsikten åt alla väderstreck! Lokalen har fin känsla och rymd. Lokalens yta är stor och avlång med en lounge mellan de två flyglarna där de flesta av oss sitter. Ljudvolymen i lokalen är låg och behaglig - och vi kan prata med varandra utan att det uppfattas störande. Det är viktigt då vi ofta hjälper varandra eller behöver utbyta erfarenheter eller idéer. Vissa av oss föredrar att sitta i egna rum medan flertalet sitter i våra luftiga, öppna ytor. 

Vi har också flera konferensrum/ samtalsrum, en egen stor terrass med fin utsikt och en yta som passar perfekt för vårt bordtennisbord. 

Läs mer om byggnaden A Working Lab som vi sitter i nedan. 

IMG_2320

Byggnaden där vi finns - A Working Lab (AWL)

Vi trivs utmärkt med att ha vårt kontor i det nybyggda konceptet "A Working Lab" (AWL). Byggnaden är en arena för innovation och samverkan där idé- och kunskapsutbyten mellan akademi, näringsliv och samhällsaktörer uppstår. 

Byggnaden AWL, där vi valt att sitta, har en fantastiskt fin känsla i miljön. I huset finns bland annat restaurang, café, cykelrum, litet gym, omklädningsrum och bastu. Hållbarhet och lågt CO2-avtryck har varit ledord. Hållplats för ElectriCity finns utanför. A Working Lab vann priset "Framtidens Fastighet" 2019. Motivationen löd: 

"En fastighet som ur alla perspektiv har byggts med en stark framtidsvision. Fastigheten är hållbar, energieffektiv, har nytänkande teknik och skapar en användarvänlighet för människorna som vistas i fastigheten". 

A Working Lab ligger vid Chalmers södra entré och kompletterar "guldhuset" och det "svarta huset" vid Johanneberg Science Park. Kontorsbyggnaderna skapar en sammanhängande samverkansmiljö med tydlig koppling både till Chalmers och till de många företagen i området.2 mars 2020 512

Kontakt

Välkommen med en spontanansökan! Vi anställer löpande och uppskattar att du mailar oss ditt CV. 

Någon av oss - eller en kollega - har alltid tid att visa runt, berätta mer om Ongoing och svara på frågor. 


Gerhard Guron, Grundare och Affärsutveckling 

gerhard.guron(at)ongoingwarehouse.com

+46 (0)70-7474606


Samuel Kjellberg, Operativ Chef 

samuel.kjellberg(at)ongoingwarehouse.com 


Ongoing Warehouse AB
Sven Hultins Plats 5
412 58 Göteborg