Kährs (SE): "Vi har fått ner den manuella hanteringen mellan sälj och lager då mycket nu sker per automatik"

Kährs parkettgolv

Kährs har arbetat med trä i över 160 år och är idag en av de äldsta och mest innovativa tillverkarna av parkettgolv i världen. Kährs långa historia är kantad med en rad innovationer som har format hela den globala trägolvindustrin genom åren – från uppfinningen av lamellparketten till den limfria Woodloc®-fogen. De levererar idag golv till över 70 länder, är marknadsledande i Sverige, Finland och Ryssland och med en stark position i Norge, Storbritannien och Tyskland.

Företag: Kährs

Verksamhet: Utveckling, tillverkning och distrubition av parkettgolv

Hur systemet används: "Eftersom vårt gamla system genom åren var utarbetat för smidighet för oss på lagret så har vi i mångt och mycket försökt få in den strukturen även i Ongoing. Vi jobbar t.ex. inte med så mycket småplock utan vi kör på stora ordrar på varje lastbil, ibland upp mot 30-40 ton per lastbil, så vi har justerat Ongoing så att vi jobbar mer i plockuppdrag per lastbil snarare än kund för kund. Vi startade med ca 60-70 små ändringar i systemet så mycket har hänt på ett år. Där har vår kundansvarige Tianfu Yun varit till stor hjälp med snabba och smidiga lösningar på våra utvecklingsförslag. Vi har fortfarande lite att jobba på, justera och automatisera för att få det ännu bättre, men Tianfu och Tommy [Liljebjörn, Application Expert hos Kährs] hos oss jobbar på, så vi är snart i mål med det också."

Största nyttan: "Vi har upplevt följande nytta:

  • Integration med andra avdelningar och system. Där har vi fått ner den manuella hanteringen mellan sälj och lager då mycket nu sker per automatik.
  • Överblicken och spårmöjligheten för oss på kontor. Nu har vi mycket större koll på ordrar och kan även gå tillbaka i tiden och kolla vad som skett i vissa lägen.
  • På plocket har vi även kunnat skippa ordrar på papper, utan allt sker nu i datorn. Där det förr krävdes två personer, en som hämtade och sköt ut order, och en som bokade order, så kan nu en person sköta allt. Vi upplever också en ökat effektivitet överlag i vår truckkörning.
  • Godsmottagning av inkommande produkter har också blivit lättare för oss på kontor. Där har även en förbättring när vi ska lagerlägga gods, där vi kan multiflytta flera pallar på en gång, det kunde vi inte innan."

Kontakt: Christofher Nordström, Warehouse Teamleader Nybro

Publicerad: 2023-05-08