Vad några av våra kunder säger om oss

Bild teknikdelar

"Antalet hanterade orders ökade med 20-30% med samma arbetskraft”

Spares Nordic driver e-handelssiterna teknikdelar.se och spares.se, där dem säljer reservdelar till telefoner och datorer. 

Företag: Spares Nordic, Stockholm, Sverige,

Verksamhet: E-handel, reservdelar. 

Hur används systemet: Ongoing WMS används för att hantera plock och pack, inleverans och utleverans, samt integrationer som underlättar orderhanteringen. Spares använder även scanning för att effektivt plocka flera orders år gången.  

Största nyttan: "Ongoing WMS ökade effektiviteten i både ingående och utgående leverans. Antalet orders som hanterades ökade med 20-30% med samma arbetskraft”, Michel Alshammari, COO på Spares Nordic. 

kontakt: Michel Alshammari, COO Spares Nordic - michel@spares.se 
pressrelease

Kitchn

”Ongoing WMS har ett publikt och bra API som är enkelt att integrera mot"

Norge-baserade Kitch´n säljer köksutrustning och tillbehör från både fysiska butiker och online. Kitch´n använder Ongoing WMS i deras lager i både Sverige och Norge. 

Företag: Kitch´n, Sverige

Verksamhet: E-handel, Köksredskap

Hur används systemet: Ongoing WMS används för att hantera plock och pack, plockuppdrag med flera orders, vilket underlättas med funktioner som scanning. Kitch´n använder även integrationer till deras affärs- och transportsystem.      

Största nyttan: "Ongoing WMS har ett publikt och bra API som är enkelt att integrera mot. Integrationen mellan Ongoing WMS och vår e-handelsplattform, affärs- och transportsystem gör vår lagerhantering effektiv, automatiserad och spårbar”

kontakt:  Petter GrålumstuenIT & Logistikchef på Kitch´n - petter@kitchn.no
pressrelease

Aditro Logistics AB

"Tydligt verktyg för effektiv integration"

Aditro Logistics är en av de största 3PL leverantörerna i Norden. Aditro Logistics har varit kund sedan 2016 och använder Ongoing WMS i sina lager placerade i Jönköping, Borås, Nykvarn och Kopstad (Norge).

Företag: Aditro Logistics

Verksamhet: 3PL med fokus på Retail, Ecommerce och Dagligvaruflöden 

Hur används systemet: Ongoing WMS används brett i Aditro Logistics verksamhet, främst för att effektivisera processer inom inleverans, plock&pack samt utleverans men också för crossdocking, verksamhetsuppföljning och andra logistikprocesser. Systemet nyttjas självklart också för integration med Aditro Logistics kunder men också med andra delar i verksamheten som automationslösningar, TA- och tullsystem, etikettutskrifter enligt GS1 mm. 

Största nyttan: "Tydligt verktyg för en effektiv integration via Ongoing WMS API. Snabbheten vid nödvändiga anpassningar och användarvänligheten som snabbar upp vår inlärningsprocess för medarbetaren".

Kontakt: Niclas Andersson, +46 702 915188, Niclas.andersson@aditrologistics.com


Skärmbild (69)

"I stort sätt alla processer har blivit mer effektiva”

E-handlaren Didriksons grundades för över hundra år sedan i Grundsund, en liten fiskeort i Sveriges västkust. Nu är Didriksons ett av Nordens ledande varumärken inom ytterkläder, främst regnjackor.  

Företag: Didriksons, Sverige

Verksamhet: E-handel 

Hur används systemet: "Ongoing WMS används för att hantera plock och pack, plockuppdrag med flera orders, order och hantering av inleverans, samt scanning. Vi använder även integrationer till vårt affärs- och transportsystem".      

Största nyttan: "Implementeringen av Ongoing WMS gick extremt fort. Vi kunde i princip köra igång direkt. I stort sätt alla processer har blivit mer effektiva”.

kontakt:  Madeleine Törnvall, Head of Supply Chain på Didriksonsmadeleine.tornvall@didriksons.com
pressrelease


Tooorch

"Alla viktiga e-handelsflöden bara fungerar!"

Tooorch är en e-handlare som säljer cykeldäck och cykeltillbehör online. Företaget drivs med ett fokus på extrem kundnöjdhet, vilket kräver snabba och korrekta leveranser.

Företag: Tooorch ABSaltsjöbaden, Sverige

Verksamhet: E-handel med fokus på svenska marknaden.

Hur används systemet: "Ongoing WMS används som lagersystem från inköp till utleverans. Tillsammans med Woocommerce och Fortnox kunde vi vara igång med ett fullfjädrat och oerhört kompetent system på mindre än 2 dagar från första kontakten, inklusive integrationer, speditörer och betalpartners. Alla viktiga e-handelsflöden bara fungerar".

Största nyttan: "Den enormt enkla integrationen var viktig i början. Nu när vi är igång är den extremt kunniga supporten superviktig. De anpassar systemet efter våra behov på bara några minuter".

Kontakt: Christoffer Tyrefors, christoffer@tooorch.com.

storex

"Bättre kontroll och effektivare lagerhantering"

Storex är ett familjeägt 3PL-företag med en personlig kontakt med sina kunder. Lagerlokalerna är strategiskt placerade i Göteborg och Stockholm vilket underlättar för distribution över hela Norden. För att få bättre kontroll och mer effektiv lagerhantering bestämde Storex 2010 att det var dags att byta lagerhanteringssystem. Efter en noggrann utvärdering föll valet på Ongoing WMS år 2011.

Företag: Storex AB

Verksamhet: Specialist på 3PL

Hur används systemet: För att effektivisera tredjepartslogistik och få bättre kontroll. Scanningsflöden, integrationer med kunders affärssystem, ÅF-login (Återförsäljarlogin), Integration med Unifaun för transportadministration, mm.

Största nyttan: "Enkelt att använda. Mycket funktionellt system för oss som är specialister på tredjepartslogistik. EDI-flöde som täcker hela orderflödet från kundernas system till lagersystemet och vidare till transportbokning/administration".

Kontakt: Freddie Gunnarsson, Affärsutvecklingsansvarig på Storex AB, tel: 0705-90 91 33, freddie.gunnarsson@storex.se

Pressrelease om Storex AB

Blue Water Shipping

"..kostnaden för att implementera en ny kund är mycket lägre än tidigare"

Blue Water Shipping är en global leverantör av logistiktjänster inom modern supply chain management. Företaget grundades för över 40 år sedan och har idag över 60 kontor globalt. Ongoing WMS valdes som lagersystem i början av 2020 och används idag i sex olika lagerställen.   

Företag: Blue Water Shipping, Danmark.

Verksamhet: All typ av tredjepartslogistik. 

Hur används systemet: Integrationer till kundernas webshoppar och affärssystem. Skanning används vid utgående och ingående orderhantering. Blue Water Shipping har många typer av kunder. För deras e-handelskunder används flerplock. För deras livsmedelskunder används utgångsdatum och för deras klädmärkeskunder används systems retur funktionalitet. Även ekonomifunktionerna används flitigt.    

Största nyttan: "Den kanske viktigaste anledning till varför vi valde Ongoing WMS är de enkla scanningsfunktionerna som vi använder på våra befintliga handscanners, men det ger oss även möjlighet att uppgradera till mer moderna scanners. Ongoing WMS ger oss även stor spårbarhet vilket våra kunder också uppskattar och drar nytta av. De flera standardintegrationerna kombinerat med de goda möjligheterna att upprätta nya integrationer, gör att kostnaden för att implementera en ny kund blir mycket lägre än tidigare". 

kontakt: Daniel Mortensen, Head of Warehouse & Logistics at Blue water Shipping - damo@bws.dk

Almroths logga

"Anpassningsbart efter våra kunders olika logistikflöden"

Familjeföretaget Almroths är ett logistikföretag i Norrköping med över 80 års erfarenhet. Företaget erbjuder 3PL tjänster samt kreativa och lönsamma servicelösningar för logistikflöden. Almroths driftsatte Ongoing WMS 2011 och idag finns ett stort antal kunder och användare i systemet. 

Företag: Almroths Express & Åkeri AB

Verksamhet: Brett logistikföretag med bla. tredjepartslogistik

Hur används systemet: För att effektivisera tredjepartslogistik. Scanningsflöden, integrationer med kundernas affärssystem, mm.

Största nyttan: "Systemet är flexibelt och går att anpassa efter våra kunders olika logistikflöden. Det går snabbt för både oss och Ongoing att göra ändringar i systemet".

Kontakt: Emil Swenson, Almroths Express & Åkeri AB, tel: 011-368076 eller emil@almroths.se

Pressrelease om Almroths Express & Åkeri AB

VeddestaGruppen

"En viktig nyckel till vår tillväxt"

Veddesta Gruppen med sitt dotterföretag Veddesta Distribution är en logistikpartner som utöver lagerhållning och godshantering även erbjuder service som administration och transportplanering. Stor vikt läggs vid att kunna möta kundernas varierande behov och hitta flöden som passar varje situation, så väl e-handelsflöden med plock och pack som terminalhantering för logistikaktörer. Företaget blev kund hos Ongoing redan 2011 och Ongoing har sedan dess följt med företaget på deras tillväxtresa.

Företag: VeddestaGruppen

Verksamhet: Tredjepartslogistik, transport, servicelogistik och bemanning.

Hur används systemet:  "Vi lägger stort fokus på att effektivisera flöden och minimera onödig manuell hantering genom att integrera till kundernas system och automatisera arbetsprocesser. Scanning via handdatorer används till i stort sett all typ av hantering, både för in- och utflöden, returhantering och inventering. Med hjälp av scanning till plockvagn har e-handelsflödena blivit snabba och pålitliga". 

Största nyttan: "Att ha ett pålitligt men ändå flexibelt system i ryggen har varit en viktig nyckel till vår tillväxt. Viktigt för oss är att tillsammans med Ongoing hitta nya vägar och tänk för att utmana våra befintliga processer att bli ännu bättre".

Kontakt: Christoffer Carlsson, Business control manager, VeddestaGruppen. christoffer@veddestagruppen.se


Boomerang Distribution location

"Snabba och kostnadseffektiva integrationer med våra kunders system"

Boomerang Distribution är en privatägd tredjepartslogistiker som är experter på att hantera e-handels flöden.   

Boomerang inledde sitt samarbete med Ongoing Warehouse år 2015 och har sedan dess implementerat ett hundratal e-handels integrationer. 

3PL-aktören har sett en fantastisk tillväxt under de senaste åren och Ongoing WMS har underlättat tillväxten genom att standardisera interna processer och leverera ett skalbart system som passar bra till Boomerangs dynamiska verksamhet. 

Företag: Boomerang Distribution OU, Tallinn, Estland.

Verksamhet: 3PL-aktör med fokus på E-handel.

Hur används systemet: Boomerang drar stor nytta av Ongoings standardiserade integrationer till e-handelsplattformar och transportsystem. Scanning / streckkod, kund-inlogg med mera används flitigt. 

Största nyttan:  "Integrationer. Bra funktioner och mycket flexibelt som passar våra kunders sanbbföränderliga affärsmiljö"

Kontakt:  Jonas Heinonen, VD, phone: +372 53057799, jonas@boomerang.ee
Pressrelease: Senaste nytt - Ongoing Warehouse

Mekster AB

"Snabb integration och inlärningskurva"

Mekster AB är Sveriges snabbast växande e-handel för bildelar & biltillbehör. Till de vanliga bilmodellerna kan Mekster garantera blixtsnabba leveranser medan de ovanliga bildelarna hämtas från deras väletablerade europeiska nätverk av leverantörer & tillverkare vilket resulterar i både crossdocking och egen lagerhållning.

Företag: Mekster ABStockholm, Sverige

Verksamhet
E-handel med eget lager och crossdocking.

Hur används systemet
Ongoing WMS används för att automatisera arbetsprocesser, effektivisera plock & pack, inleveranser och crossdocking. Ongoing WMS kommunicerar med hjälp av ett öppet och väldokumenterat API med inköpssystem & e-handelsplattformen.

Största nyttan: "
Supporten är outstanding och systemet möjliggör en smidig överblick av lagret ur flera aspekter. Det är enkelt att komma igång både i form av integrationer och inlärningskurva. Även FIFO används på ett smidigt sätt. Ongoing har också varit hjälpsamma i att anpassa systemet för just våra behov".

Kontakt
Manne Jansson, manne.jansson@mekster.se.

Börjes Logistik & Spedition. Emotions Logistics AB

"Bra automations API"

Emotion Logistics AB är ett helägt dotterbolag till familjeföretaget Börjes Logistik & Spedition AB. Emotion Logistics fokuserar på tredjepartslogistik (3PL) och kan genom sin kompetens utforma komplicerade logistiska helhetslösningar, både med och utan automation. Emotion Logistics kan genom sitt väletablerade nätverk av fasta undertransportörer och tillgång till egna fordon skicka sändningar över hela världen till både företag (B2B) och privatpersoner (B2C).

Företag: Emotion Logistics AB, Nybro/Jönköping/Varberg, Sweden

Verksamhet: 3PL, Logistik, Tullager, E-handel, Plock & Pack

Hur används systemet: "Ongoing är navet i våra logistikkedjor, hela vägen från inleveranser till utleveranser och retur. Vi har anställda systemutvecklare som nyttjar Ongoings öppna API:er och kopplar både dessa mot interna automationslösningar (Autostore t ex), scanninglösningar via PDA:er och även externt mot våra kunders affärssystem, portaler och webbutiker. På så sätt blir Ongoing även navet för all information." 

Största nyttan: "Vi värdesätter stabiliteten och upp-tiden av systemet, det öppna API:erna och hur flexibelt systemet är med t ex möjligheten till kundinloggningar."

Kontakt: Patrik Fransson, 070 976 40 73, marknad@emotionlogistics.com


M3 Logistivs annan logga2

”Kombinationen webbaserat WMS och integrationer med kundernas system är slagkraftigt”

M3 Logistics erbjuder högkvalitativ, flexibel och kostnadskontrollerad tredjepartslogistik för den krävande kunden i ett lager endast 10 minuter från Globen i Stockholm. M3 Logistics började använda Ongoing WMS år 2009 och har sedan dess successivt utökat användandet av tjänsten. Idag körs ett stort antal kunder genom Ongoing WMS.

Företag: M3 Logistics

Verksamhet: Tredjepartslogistik. E-handelslogistik, legoarbeten och inplastning, mm

Hur används systemet: För att effektivisera tredjepartslogistik. Scanningsflöden, serienummerhantering, integrationer med kundernas affärssystem, mm.

Största nyttan: "Integrationer med kundernas system och kundinloggningar. Flexibelt system som snabbt kan anpassas efter våra kunders behov och krav".

Kontakt: Robert Dawid, VD, tel: +46 (0)8 410 423 23, robert@m3logistics.se 

Gustav Jebsen, 360 Logistics AS

"Totalkontroll över lagerhållning och ordrar"

360 Logistics är ett norskt teknologidrivet 3PL för näthandels- och retailbranschen. 360 Logistics specialiserar sig mot detaljhandeln för näthandelsbolag och distributörer. Företagets lokaler är centralt placerade i Økern i Oslo och erbjuder en trygg, effektiv och säker logistiktjänst. 

Företag: 360 logistics , Oslo, Norge

Verksamhet:  3PL för näthandels- och retailbranschen. 

Hur används systemet: "Med hjälp av Ongoing WMS ger 360 Logistics kunden totalkontroll över sin lagerhållning och sina ordrar. Ongoing WMS används för varumottag, inköpsordrar, plock och pack, länk till transportadministration och till att leverera statistisk till våra kunder". 

Största nyttan: "Ongoing WMS knyter oss till kundernas webbutiker och affärssystem. Vår verksamhet är fullständigt papperslös och sömlös, vår orderdata flyter mellan system och på så sätt säkerställer vi hög kvalitet och en kostnadseffektiv tjänst".

Kontakt: Gustav Jebsen, gustav@360logistics.no, +47 48288268, www.360logistics.no

 

DDP Sverige

"Minimerar manuellt arbete med hjälp av integrationer"

DDP Sverige AB är ett 3PL företag med lagerhållning i Sverige och Danmark med specialisering på näthandel. 

Företag: DDP Sverige

Verksamhet: Tredjepartslogistik med fokus på näthandel, flexibla lösningar för exempelvis kuvertering, print av marknadsföringsmaterial, ompackning, producering, mm.

Hur används systemet: "Vi använder Ongoing WMS för att effektivisera det dagliga arbetet och minimera manuellt arbete, detta med hjälp av integrationer till webbshoppar, transport- och ekonomisystem. Även de kunder utan integration känner stor trygghet i den användarvänliga kundinloggningen som Ongoing WMS erbjuder".

Största nyttan: "Med hjälp av Ongoing WMS kan vi minimera pappersarbetet och snabbt följa upp på returer, leveranser och annan statistik. Att man kan anpassa inställningar för var kund har varit viktigt då inget orderflöde är det andra likt".

Kontakt: Amanda Svenonius, amanda@ddp.as, 072 33 92 112
Bild great life

"Ett användarvänligt och enkelt API"

Greatlife Group AB säljer och distribuerar mattillskott, vitaminer, mineraler och andra hälsoprodukter till den nordiska marknaden. Företaget har på senare år växt till ett av de ledande e-handels företagen inom sin nisch. Greatlife hanterar sitt egna lager med hjälp av Ongoing WMS.

FöretagGreatlife Group AB

Verksamhet: Säljer och distribuerar mattillskott, vitaminer, mineraler och andra hälsoprodukter till den nordiska marknaden.

Hur används systemet: Ongoing WMS används för att försäkra snabba och säkra leveranser till Greatlife kunder, både B2C och B2B.

Största nyttan: "Enkel och effektiv integration via REST-API. Webbaserat utan krångliga installationer. Hjälpsam och kunnig support som fixar alla utmaningar. Anpassningsbart utifrån våra behov och vår verksamhet". 

Kontakt: Daniel Berglund, Daniel.berglund@greatlife.se

ssc-logistikbyggnad

"Flexibelt WMS, enkelt att utbyta information med kundernas system"

Alwex Lager & Logistik AB förfogar över 55 000 m2 lager- och terminalyta, som består av såväl frys-, kyllager och varmlager. Företaget började använda Ongoing WMS 2011 och använder idag systemet för ett stort antal kunder i sin 3PL-verksamhet. 

FöretagAlwex Lager & Logistik AB

Verksamhet: 3PL-logistik.

Hur används systemet: "För att effektivisera tredjepartslogistik samt samordna varudistribution och på så vis minska miljöpåverkan".

Största nyttan: "Systemet är flexibelt och anpassat för att enkelt kunna utbyta information med kundernas system via EDI eller XML. Kunderna har tillgång till systemet för att exempelvis registrera order och kontrollera lagersaldon. Transportbolagen kopplar sig direkt till lagersystemet och effektiviserar på så sätt godsflödet".

Kontakt: VD Billy Ydefjäll, billy.ydefjall@alwex.se

Pressrelease om Alwex Lager & Logistik AB

colliflow-658x420

"Bara några minuter från det att varan är beställd till det att den är plockad och skickad till transport"

Colliflow AS är ett företag specialiserat i 3PL som etablerades 2013 med mål att bli bäst på lagring för små och medelstora e-handlare. 

Företag: Colliflow AS

Verksamhet: 3PL för e-handlare

Hur används systemet: För att automatisera och effektivisera all hantering i lagret. För sömlös integration med de flesta affärssystem och E-handelssystem vilket minskar manuell hantering och tidsåtgång från beställning till leverans.

Största nyttan: "Snabbhet och Automatiskt orderflöde! Tack vare integrationer med våra kunders system får vi mycket snabbt in ordrar och kan börja plocka direkt. Ofta tar det bara några minuter från det att varan är beställd till det att den är plockad och skickad till transport".

Kontakt: Rune Wright Lia, VD på Colliflow AS

Kaukokiito

"Väldigt flexibelt system. Enkelt att anpassa"

Med 122 000 m² av olika typer av lagerlokaler är Kaukokiito ett av Finlands största logistikföretag. De erbjuder alla typer av logistiktjänster, från transport till plock och pack, men även tilläggstjänster som saldokontrol, transportdokument, IT-service och självklart leveranser redan nästa arbetsdag över hela Finland.

Företag: Kaukokiito, Tampere, Finland

VerksamhetAlla typer av 3PL och transport tjänster

Hur används systemet:  Integrationer via API:t. Scanning används för såväl in- som utleveranser.

Största nyttan: "Det är enkelt att integrera systemet till olika externa system. Vi använder API:t för att själva integrera många av våra kunder. Det är även ett väldigt flexibelt system som är enkelt att anpassa till våra orderflöden".

Kontakt: Jorma Helin, Jorma.helin@kaukokiito.fi

Logistikksentralen

"Låga uppstartskostnader och stora möjligheter till effektivisering av logistiken"

Logistikkcentralen är en av Norges största 3PL-aktörer. De har över 15 års erfarenhet av att hantera e-handelsflöden och har flera av Norges stora e-handlare som kunder.   

Företag: Logistikksentralen, Norge. 

Verksamhet: 3PL-aktör. 

Hur används systemet: Integrationer till kundernas system och transportsystem. Skanning, kundinlogg, inleverans och orderhantering med mera.  

Största nyttan: "För oss är det viktigt med ett flexibelt system. En stor fördel var också att ingen stor investering krävdes för att starta igång. Det var även enkelt att lära sig systemet. Utöver det är Ongoing Warehouse ett härligt företag att samarbeta med. Vi får bra service och Ongoing hjälper alltid till när vi önskar förbättringar i systemet”, Erik Fuglestad VD & Ägare på Logistkksentralen AS. 

kontakt: Erik Fuglestad - eirik.fuglestad@motehus.no

 

Reklog referens

"Bästa tänkbara funktionalitet med enkel användning"

Logistiklösningar för digital-och fysisk handel. Hem-och hushåll, hälsa-och hygien, konfektion, mäss-och eventmaterial, POS-material mm. 

Företag: Reklog

Verksamhet: 3PLför digital-och fysisk handel.

Hur används systemet: som verktyg för kunder och medarbetares dagliga arbete. Integrerat med kunders affärssystem-och samtliga transportsätt.

Största nyttan: "Ongoing WMS erbjuder bästa tänkbara funktionalitet med enkel användning".

Kontakt: Ulrika Borgman, Affärsområdesansvarig på Reklog AB, +46 708 158040, ulrika.borgman@reklog.se

Jacsped lager

"Ongoing WMS är byggt för framtiden och är navet i vår digitalisering"

Jacspeds kärnverksamhet består av transport från och till Skandinavien samt lagerhållning i Norge och Nederländerna.  

Företag: Jacsped, Norge.

Verksamhet: Transport och lagerhållning. 

Hur används systemet: Ongoing WMS används för att effektivt hantera logistiken för Jacspeds många kunder. Skanning, flerplock, ekonomi funktioner och mycket mer används. Även integrationer till kundernas affärssystem och webshopar används.    

Största nyttan: "Ongoing WMS har ett bra API vilket skapar stor integrationsmöjligheter. Deras utvecklare är mycket kompetenta och hjälper oss optimera systemet vid behov. Onoging WMS är byggt för framtiden och är navet i vår digitalisering. Att arbete med Ongoing WMS i lagret förenklar våran och våra kunders vardag" 

Kontakt: Pål Kr. Crosby, Ägare av Jacsped - crosby@jacsped.no

Landriano Hub

"Hanterar stora internationella orderflöden"

Tiesse är en av de största aktörerna inom den italienska 3PL-branschen och har över 100 000 m2 lageryta runtom i Italien. Företaget kör stora multinationella orderflöden genom Ongoing WMS och har tjänster som är utformade efter varje kunds olika behov.

Företag: Tiesse Spa, Milano, Italien

Verksamhet:  Nationell och internationell transport och logistik.

Hur används systemet: Tiesse använder Ongoing WMS för lagerhantering för stora multinationella företag.

Största nyttan:  "Med Ongoing WMS kan vi hantera alla orderflöden papperslöst. Alla faser i flödena, från inleverans av varor till spårning av sändningar hanteras i Ongoing WMS".

Kontakt: Giovanni Buscarini - ​ Project Management & Key Customer Account, giovanni.buscarini@tiessespa.com, +39 02 58009336


"Snabbt, både att lära upp nya medarbetare och att starta upp nya kunder".

Beco Lager AS är en Norsk 3PL-aktör med sitt lagerhotel placerat i Sarpsborg endast 45 minuter från Oslo.

Företag: Beco Lager AS, Sarpsborg, Norway.

Verksamhet: 3PL och lagerhotell för företag med olika typer av produkter och behov.

Hur används systemet: Ongoing WMS används bland annat för orderhantering, inventering, plock & pack och bokning av transport. 

Största nyttan:  "Den största fördelen är att Ongoing WMS är ett standardsystem som fungerar för alla olika typer av varuflöden. Detta gör att vi kan använda tjänsten för alla våra kunder och effektivisera det dagliga arbetet i lagret. Det går snabbt, både att lära upp nya medarbetare och att starta upp nya kunder".

Kontakt: Roar Olsen, roar@becolager.no, +47 950 36 260


Inselo Logistikk AS

"Våra kunder märker resultat"

Inselo Logistikk AS är en av Norges största aktörer inom returlogistik, återanvändning, test och ompackning. 

Företag: Inselo Logistikk AS

Verksamhet:  3PL, transport, returlogistik, återanvändning och integrationer.

Hur används systemet: "Vi lägger vikt på integrationer, effektiva processer och automatisering. Inselo levererar även integrationer till flera av Ongoings kunder i Norden. Styrkan i våra lösningar ger hög kvalitet i alla operativa led". 

Största nyttan:  "Ongoing WMS ger konkurrenskraft och effektivisering av alla led i värdekedjan för e-handlare och andra företag med komplexa logistikbehov. Resultaten märker våra kunder framförallt genom en hög grad av automatisering och reducering av manuella processer. Ongoing WMS stöttar tillväxt utan tröskelvärden. Tillsammans med Ongoing WMS kan kundupplevelsen bli ännu bättre".

Kontakt: Finn Rønning, fronning@inselo.no, +47 90197202

Accelerators anläggning

"Ger oss möjlighet att vara mer transparenta och öppna med våra kunder"

Accelerator AS är ett norskt privatägt företag med bred kompetens inom 3PL/lagerhotell. Accelerator har varit kund till Ongoing Warehouse sedan 2014. 

Företag: Accelerator AS

Verksamhet: Tredjepartslogistik, spedition och tull

Hur används systemet: För att förenkla och automatisera logistikhanteringen och ge bra service och information till sina kunder/varuägare. Företaget använder systemet till sin lagerhantering av alltifrån mat, till konsumentartiklar och större maskiner för såväl B2B som B2C.

Största nyttan: "Med Ongoing WMS har våra kunder möjlighet att få tillgång till vårt nätbaserade lagersystem vilket förenklar översikten för våra kunder. Det ger oss möjlighet att vara mer transparenta och öppna med våra kunder, då de kan följa sina varor ner till order och artikelnivå”.

Kontakt: Martine Dørmænen, Produkt-/logistikkansvarlig

Pressrelease (på norska) om Accelerator AS

W T Transport Ltd

"Tjänsten är väldigt enkel att använda"

W T Transport Ltd är ett lager- och transportföretag som erbjuder kompletta logistiklösningar för den brittiska marknaden. W T Transport Ltd kör ett stort antal varuägare genom Ongoing WMS och har varit kund sedan början av 2019.

Företag: W T Transport Ltd, Northampton, England

Verksamhet: Lager & transportlösningar inom Storbritannien.

Hur används systemet: Integrationer till varuägarnas system. Orderplock och packning. Även kunderna använder Ongoing WMS för att kolla lagersaldo och orderstatus mm.

Största nyttan: "Våra kunder har fullständig insyn i verksamheten, plockinformationen är tillgänglig i realtid och tjänsten är väldigt enkel att använda".

Kontakt: sales@wttransport.com

G-tex AS

"Bättre flyt tack vare Ongoing WMS"

G-tex är ett Norskt 3PL-företag med lokaler i Spikkestad och specialiserar sig inom lagerhållning för kläder, konfektion och skor.

Företag: G-tex AS

Verksamhet: G-tex packar om kläder för många av de stora agenterna i Europa och är i Norge specialister inom sitt område. Företaget sysslar även med cross-docking direkt från hela världen, de satsar även stort på näthandel och e-commerce.

Hur används systemet: "Vi använder systemet till alla delar av vår verksamhet. Plock och pack, transport, ekonomi och statistik. Vi använder integrationer mot diverse plattformar, både egenutvecklade integrationer mot Ongoing API såväl som Ongoings standardintegrationer. Vi har även kunder som använder Ongoing WMS med den smarta funktionen kundlogin utan integration mot något system". 

Största nyttan: "Med Ongoing WMS har vi full översikt på lagret, bland annat varuflyttar, in- och utleveranser, statistik och transport ut till mottagarna. Företaget har fått ett bättre flyt tack vare Ongoing WMS". 

Kontakt: Frode Lisether, frode@g-tex.no, +47 452 311 20, +47 328 015 10


Skärmbild (79)

"Etablerat WMS med färdiga integrationer"

Proflog är en verksamhet inom Förlagssystem AB med erfarenhet av 3PL-tjänster till förlagsbranschen sedan 1989. Företaget har många välkända förlagskunder, allt från små kedjor till större E-bokhandlar. De har ett lager på 44 000 kvadratmeter i Falun med 250 anställda, 57 000 pallplatser och 86 000 plockplatser.

Företag: Proflog, verksamhet inom Förlagssystem AB

Verksamhet:  3PL till förlagsbranschen. 

Hur används systemet: Proflog använder Ongoing WMS i sina tjänster till e-handlare, B2C och B2B.

Största nyttan:  "Ongoing WMS är en etablerad WMS med förberedda integrationer till många av våra kunders e-handelsplattformar. Med Ongoing WMS kan vi snabbt starta igång med nya kunder och fortsätta växa inom nya branscher".

Kontakt: Peter Thelin, 0706 57 43 34, peter.thelin@forlagssystem.se

08 657 19 00Shift mobility

"Ongoing WMS skapar ökad spårbarhet”

Shift Electric Mobility är Skandinaviens största servicenätverk inom elektroniska fordon och företaget har en ledande marknadsposition inom deras nisch. Shift hanterar sitt eget lager och valde Ongoing WMS som lagersystem under sommaren 2020.  

Företag: Shift Electric Mobility , Jönköping, Sverige.

Verksamhet: Tillhandahåller ett servicenätverk inom marknaden för elektroniska fordon

Hur används systemet: Integrationer, plock & pack, spårbarhet i lagret.

Största nyttan: Snabbt att komma igång, integrationer automatiserar mycket arbete. 

Kontakt: Thomas Sabathier - thomas@shiftemobility.com
Pressrelease
Shipcenter logo

"Ett tydligt API som underlättar kopplingar"

Shipcenter är ett nystartat logistikföretag i West Bengal, Indien. Företaget är en "end-to-end" logistikaktör som strävar efter att förbättra Indiens supply chain ekosystem genom att erbjuda effektiv lagerhållning och transport av varor.  

Företag: Shipcenter, Indien 

Verksamhet: 3PL.

Hur systemet används: Plock & pack, scanning samt ekonomifunktionerna som tex fakturering av sina kunder (varuägare). 

Största nyttan: ”Ongoings dokumentationssida "Docs" förklarar grundligt hur alla funktioner fungerar. Dokumentationssidan kompletterar Ongoings fantastiska kundtjänst på ett bra sätt. Genom att vi kan läsa och förstå hur många funktioner fungerar behöver vi inte lika mycket hjälp från Ongoings systemutvecklare".

Kontakt: Gaganjeet Gurjal, Grundare av Shipcenter - gaganjeet.gujral@gmail.com

Pressrelease


Klimattransport lager

"Kopplingarna gör att vi kan arbeta oerhört effektivt"

Tempcon Group är en koncern bestående av ett antal svenska transport- och logistikföretag som är specialiserade på hantering av temperaturkänsligt gods. Tempcon är ett av Nordens ledande företag inom sin nisch. Två företag inom Tempcon har på senare tid valt att köra Ongoing WMS.

Företag: Tempcon Group

Verksamhet:  3PL & Transport lösningar för tempereraturkänsliga varor.

Hur används systemet: Orderhantering, plock & pack, skanning och integrationer. 

Största nyttan:  "Ongoing WMS har integrationer till våra kunders affärssystem och webshoppar. Ongoing WMS har även koppling till transport systemet Unifaun som vi använder. Kopplingarna gör att vi kan arbeta oerhört effektivt i lagret eftersom mycket administrativt arbete försvinner helt".

Kontakt: Mats Söderström, VD Klimat-Transport & Logistik AB - mats.soderstrom@klimat-transport.se. 
PressreleaseSkärmbild (79)

"Med Ongoing WMS står vi väl röstade inför en framtida expansion"

Envirozone är ett av de snabbast växande logistikföretagen i Sverige. Envirozone har 3PL verksamhet och erbjuder även lösningar för returhantering och rekonditionering av olika produkter.

Företag: Envirozone, Sverige

Verksamhet:  3PL, returhantering och rekonditionering av varor. 

Hur används systemet: Orderhantering, plock & pack, skanning och integrationer. 

Största nyttan:  "För oss var det självklart att välja ett webbaserat lagersystem med SAAS- modell såsom Ongoing WMS. Ett stort utbud av integrationer till affärssystem och webbshoppar möjliggör snabb och smidig implementation av nya kunder".

Kontakt: Roger Särevall, VD på Envirozone - roger@envirozone.se
Pressrelease stonehill_logo

"En flexibel tjänst som är anpassad efter våra behov"

Stonehill Parts säljer elektroniska tillbehör för fordon på deras webshop. Företaget grundades 2008 och har både kontor och lager i Stenkullen, nära Göteborg. De senaste åren har Stonehill Parts expanderat till ett av de ledande e-handels företagen inom sin nisch.

Företag: Stonehill Parts, Sverige

Verksamhet:  Ehandel med elektroniska tillbehör för fordon. 

Hur används systemet: Flera scannings funktioner, plock och pack, samt integrationer. 

Största nyttan: "Ongoing WMS är ett flexibelt system som anpassar sig efter våra behov. Det är bra att tjänsten är webbaserad och har fantastisk funktionalitet. Jag tycker även om hur Ongoing tar betalt. Det är endast vår fantasi och budget som sätter tak på vad vi kan göra. Det är också bra att det finns möjlighet att använda många olika scannings funktioner"

Kontakt: Carl Harling, VD på Stonehill Parts - carl@stonehillparts.se
Pressrelese

Direct house logo

"Färdiga integrationer sparar oss tid och pengar"

Direct House är ett norskt logistikföretag aktivt inom flertalet logistikområden men mest känt som en framgångsrik 3PL-aktör. Företaget har ett logistikcenter på 4500 kvadratmeter och specialiserar sig på logistik och lagerhållning inom e-handel och kommersiella verksamheter.

Företag: Direct House, Norge.

Verksamhet:  3PL. 

Hur används systemet: Kundinlogg, plock & pack, integrationer. 

Största nyttan:  "Systemet har förbättrat vår kundtjänst som 3PL-aktör. Exempelvis erbjuder Ongoing WMS ett kundinlogg som tillåter våra kunder att hålla koll på deras lagersaldo i realtid, placera inköpsordrar och få tillgång till viktig statistik, mm".

Kontakt: Alf Michael Akelsen, lageransvarig på Direct House - alf@directhouse.no
Pressrelease


Finest foods logo

"Eftersom Ongoing WMS är webbaserat kunde vi börja arbeta i systemet med en gång"

Finest Foods Germany startade sin verksamhet med att erbjuda logistiktjänster till återförsäljare av matvaror i Tyskland. Nu erbjuder de även logistiktjänster som lagerhållning och transport till matindustrin i Kurdistan. 

Företag: Finest Foods Germany, Kurdistan

Verksamhet: 3PL, lagerhållning & transport av matvaror.

Hur systemet används: Bäst före-datum, plockning och scanning. 

Största nyttan: ”Vi gillar att det inte krävs någon stor investering för att komma igång med Ongoing WMS och eftersom systemet är webbaserat kunde vi börja arbeta i systemet med en gång. Ongoing WMS har även ett stort utbud av funktioner som gör vår lagerhantering så effektiv som möjligt".

Kontakt: Hallwest M. Xayat, Business Development Officer på Finest Foods Germany - hallwest@finest-foods-germany.com
Pressrelease


Bild PM Arla foods

"Tjänsten är lätt att använda och möjliggör en effektiv lagerhantering"

Arla Foods är ett svenskt företag med verksamhet runt om Europa och är mest kända för deras mjölkprodukter. År 2000 slogs Arla samman med danska MA Foods och blev då Arla Foods.   

Företag: Arla Foods

Verksamhet: Mjölkproducent och tillverkare av mjölkprodukter. 

Hur används systemet: Integration till transportsystem. Scanning / streckkod, plockning, mm. Arla använder Ongoing WMS i sin lagerverksamhet för kommersiella varor. 

Största nyttan:  "Integrationer är viktigt för oss och Ongoing har bäst utbud inom marknaden. Tjänsten är lätt att använda och möjliggör en effektiv lagerhantering".

Kontakt:  Andreas Nordh, Instore solutions manager på Arla Foods - anord@arlafoods.com
Pressrelease


gp-last

"Mycket bra funktionalitet för både oss och våra kunder"

GP-Last är ett av Sveriges största åkeriföretag, där också lager- och logistik utgör en viktig del av verksamheten. Företaget började använda Ongoing WMS i början av 2011. De har ett modernt, nybyggt logistikcentrum i Malmö.

Företag: GP-Last

Verksamhet: Tredjepartslogistik i Malmö        

Hur används systemet: 3PL och produktion

Största nyttan: "Systemet är enkelt att använda, samtidigt som det har mycket bra funktionalitet för både oss och våra kunder".

Kontakt: Catarina Isacsson, Försäljning och Logistik GP-Last, tel: 0708-90 28 16, catarina.isacsson@gplast.se
Pressrelease