Vätterleden Logistik (SE): "Att lägga till en funktion i systemet är bara ett telefonsamtal bort"

Vätterledens lager

Vätterleden Logistik AB är en 3PL-aktör som ägs av Vätterleden Handel och Industri AB. Verksamheten startades upp i Kungsbacka 2017 och bolaget tog samtidigt över lagerverksamheten för 3 andra bolag inom den egna koncernen. 2020 flyttade de till nya lokaler i Landvetter och 25 kunder har idag valt Vätterleden som logistikpartner.

Företag: Vätterleden Logistik AB, Landvetter

Verksamhet: 3PL

Varför Ongoing WMS?: "Vi arbetade i ett äldre wms-sytem tidigare. Vi insåg att vi behövde ett mer flexibelt system då vi har ett stort behov av att kunna integrera fler kunder mot olika typer av affärssystem, och där såg vi att Ongoing hade dessa möjligheterna. Att Ongoing även är molnbaserat var ytterligare en av faktorerna till att det kändes rätt, då åtkomsten till systemet är väldigt bra på olika plattformar. Även funktionen där våra kunder kan få inlogg för att se status på sitt lager och sina order i realtid var någonting vi saknat i vårt förgående system."

Hur produkten används: "Vi använder den som WMS-system på vårt lager där vi i dagsläget har kopplat ihop oss med över 25 kunder. Inleveranser, plock & pack, inventering och lagerhållning. Vi nyttjar Ongoing till max och lär oss hela tiden nya funktioner som hjälper oss i vårt dagliga arbete. Samma sak för våra kunder. De kan nu enkelt logga in via sin dator eller mobil för att följa sina order och se vad som är skickat och vad som ankommit till lagret."

Största nyttan: "I och med att systemet är molnbaserat så är det lättåtkomligt. Men den största nyttan vi ser är den snabba supporten som alltid är tillgänglig och väl tillmötesgående. Systemet är lätt att anpassa efter just vårt behov och det ser vi som ett stort plus! Behöver vi lägga till en funktion eller liknande i systemet så löses det oftast snabbt och bara ett telefonsamtal bort."

Samarbetet med Ongoing: "En fantastisk support från dag ett. Snabb återkoppling på frågor, aldrig några problem när vi behöver hjälp, oavsett om det är en liten inställning eller ett större projekt för integration av en ny kund osv. Det finns lösningar på allt och Ongoing supporten får jag lyfta fram som den överlägset bästa support vi någonsin stött på under våra år på Vätterleden Logistik."

Kontakt: Roger Johansson, VD & Marcus Taube, Systemadministratör

Publicerad: 2023-05-23