Royal Design (SE): "En styrka att ha direktkontakt med en kundansvarig mjukvaruutvecklare."

Royal Design Uses Ongoing WMS

Royal Design erbjuder Sveriges största utbud av inredning, möbler och design till hemmet med ett sortiment på över 50 000 produkter. Sedan grundandet i Kalmar 1999 har Royal Design genomgått en signifikant tillväxt och etablerat sig i flera länder.

Företag: Royal Design, Nybro

Verksamhet: Design & heminredning

Varför Ongoing WMS?: “Under lång tid använde vi oss endast av lagersystemet avsett för vår Autostore. Vi kände ett behov av att utvärdera och uppgradera systemet, särskilt avseende hanteringen av större produkter såsom soffor och bord. När vi kom I kontakt med Ongoing tittade vi parallelt på ett antal andra system, där Ongoing uppfyllde våra krav.”

Hur produkten används: “Ongoing WMS har en smidig integration till AutoStore. Med systemet hanterar vi den ordinarie lagerverksamheten på ett effektivt sätt, samt kan konsolidera ordrar mellan AutoStore och vanligt plock.”

De största fördelarna/nyttan: “Vi tittar mycket på data från Ongoing WMS och åstadkommer kontinuerligt effektiviseringar på lagret baserat på detta. Exempelvis så har vi betydligt bättre koll på artiklarnas väg genom lagret nu än tidigare. Vi jobbar mycket effektivare kopplat till att många förbättringar gjort att vi inte behöver ha lika mycket personal på plats som tidigare. Många processer som vi genomfört har vi även kunnat sätta i en automatiserad standard som hjälper oss att ytterligare koncentrera oss på kundupplevelsen samt att ständigt ha kundlöftet i fokus.”

Samarbetet med Ongoing: "Jag är både nöjd med Ongoing WMS och utvecklingen samt stödet vi har fått ihop hittills. Det finns många effektiviseringar vi har kunnat ta hem i driften på grund av systembytet. Det är även alltid trevligt att samarbeta med individer som man känner direkt är kunniga på sitt område och även väldigt engagerade i att förstå tillvägagångsättet. Det har jag märkt under resans gång när vi haft utvecklingsbehov att det är responsen man har fått tillbaka.

Till en början var vi lite oroliga för att vi endast skulle få en dedikerad person på Ongoing att ha vår dialog med under implementationen. Men rätt snabbt insåg vi att det istället kom att bli en styrka att ha direktkontakt med en kundansvarig mjukvaruutvecklare där vi alltid kom att få snabb och kompetent respons på våra många frågor. Jag är mycket nöjd med den personliga servicen gällande utvecklingen och det dagliga samarbetet med Ongoing!”

Kontakt: Jimmy Rothberg, Head of logistics / Site manager

Publicerad: 2024-03-04