Minicars (SE/DE): "Utan Ongoing hade det varit väldigt svårt att växa så mycket som vi gjort."

Minicars använder Ongoing WMS.

Minicars är en av Europas största distributörer av radiostyrd hobby med ett mycket brett sortiment innefattande radiostyrda bilar, flygplan, båtar, drönare och alla reservdelar och tillbehör. De har huvudkontor och lager i Enköping men även ett servicecenter samt lager i Tyskland. Firman startades 1968 och drivs fortfarande av grundaren Per Gustafsson tillsammans med sönerna Olof Svedbom och Henrik Gustafsson. Minicars säljer enbart till återförsäljare och är en renodlad B2B-verksamhet.

Företag: Minicars, Enköping & Tyskland

Verksamhet: Radiostyrd hobbydistribution till B2B

Varför Ongoing WMS?: "Vi behöver ett lagerhanteringssystem som vi kan växa med och som har färdiga integrationer mot Welands lagerhissar, vårt affärssystem och nShift. Vi värdesätter även Ongoings affärsmodell och supportsystem som är väldigt effektivt och bra. Vi hoppades att Ongoing skulle hjälpa oss att kunna skala upp verksamheten och nu några år senare kan vi bara konstatera att utan Ongoing hade det varit väldigt svårt att växa så mycket som vi gjort."

Hur produkten används: "Vi använder Ongoing WMS för allt som har med det fysiska lagret att göra. Dvs inleveranser, utleveranser, inventeringar, plock och pack. Dessutom kan vi skapa tullrapporter och underlag för förpackningsredovisning m.m. Vi har ca 17 000 aktiva artiklar och fyra lagerhissar."

De största fördelarna/nyttan: "Suverän support! Det är lätt att stirra sig blind på systemspecifikationer när man ska välja systemleverantör, men minst lika viktigt är det långsiktiga samarbetet och personkemin. Tillsammans med Ongoing har vi gått från ett lager som arbetade på bristningsgränsen till ett som klarar av dubbla volymen mot tidigare på samma antal anställda."

Samarbetet med Ongoing: "Vi är mycket tacksamma för att vi får ha Tianfu [Yun] som kontaktperson. Han kan Ongoing WMS väldigt bra och har stor förmåga att sätta sig in i och hjälpa till att lösa de problem vi haft under implementationstiden men även efter."

Övrigt: "Vi är sammantaget väldigt nöjda med Ongoing och rekommenderar varmt andra företag i liknande situation att undersöka samarbetsmöjligheter."

Kontakt: Olof Svedbom, CIO

Publicerad: 2024-04-03