Nyheter

Beyond Nordic får kontroll över sitt lager med Ongoing WMS

Bild beyond nordic 2

Friluftsklädmärket Beyond Nordic skaffar kontroll över sitt lager och minskar administrativt arbete med Ongoing WMS

”Vi säljer till flera olika geografiska marknader och använder separata Shopify butiker till respektive marknad. Innan vi började använda Ongoing WMS, hade vi en väldigt rörig lagerhantering som krävde mycket administrativt arbete. Ongoing WMS har integrationer till de shopifybutikerna vi använder och på så sätt samlas alla våra orders och vårt saldo i lagersystemet. Detta gör så att vi får en överblick och god kontroll över vårt lager samtidgt som mycket administrativt arbete försvinner”, Säger Patrik Tankred, Medgrundare av Beyond Nordic.

”Det går även väldigt fort för Ongoing att sätta upp en ny Shopify koppling vilket gör att vi enkelt kan expandera till nya geografiska marknader”, fortsätter Tankred.

Beyond Nordic säljer sina kläder via e-handel. Deras friluftskläder är specialanpassade för vandring i skog och terräng men deras snygga design gör att det går lika bra att använda dem i stan. Beyond Nordic startade sin webshop år 2019 och växer så det knakar. För ett par månader sedan bestämde sig Beyond Nordic att använda Ongoing WMS som lagersystem.

”En fördel för både oss och våra kunder är att Ongoing WMS är web-baserat, framförallt eftersom uppstartsperioden går väldigt fort. De företag som kontakter oss får omedelbart tillgång till ett demosystem där de kan testa och skaffa sig en uppfattning av Ongoing WMS. Därefter är det väldigt enkelt för den potentiella kunden att köra igång på riktigt med systemet”, Säger Fredrik Einarsson, VD på Ongoing Warehouse

Einarsson fortsätter ”Vårt stora utbud av färdiga integrationer gör även så att kunden kan gå live med systemet väldigt snabbt”.

”Det var enkelt att börja arbeta med Ongoing WMS. Vi fick en live demo av Fredrik och bestämde oss tätt inpå att gå vidare med deras lösning. Det var lätt att lära sig systemet och vi kunde sätta igång att arbeta med Ongoing WMS nästan direkt”, klargör Tankred.

 

Om Ongoing Warehouse:

Ongoing Warehouse erbjuder ett webbaserat lagersystem för logistikintensiva företag, som tex växande e-handlare. Ongoing har sitt säte i Göteborg och har senaste åren stadigt vuxit till positionen som marknadsledande inom sin nisch i Norden.

 

För mer information, kontakta Fredrik Einarsson - fredrik.einarsson@ongoingwarehouse.com 

Besök Beyond Nordics webshop:  https://www.beyondnordic.se.


Publicerad: 2021-01-25

Rebolet

Rebolet räddar en miljard föremål från förstörelse med hjälp av skalbar mjukvara

Som pionjär inom det växande området re-commerce siktar tyska Rebolet på att rädda en miljard föremål från förstörelse. Web-baserade Ongoing WMS är basen i deras operationer och har agerat katalysator för detta uppdrag.

Re-commerce, eller återbruk på svenska, beskriver processen att sälja begagnade varor och denna trend har vuxit i popularitet de senaste åren. Fördelarna med att minska mängden avfall och förlänga produkters livslängd är tydliga, och Rebolet ser det därför som sitt uppdrat att rädda en miljard artiklar från förstörelse genom att göra re-commerce tillgängligt för alla onlineåterförsäljare världen över. Detta uppnås genom återförsäljning av begagnade varor för att på så sätt förlänga produkters livslängd och minska mängden onödigt avfall.

För att nå sitt mål använder sig Rebolet av Ongoing WMS för all sin lagerhantering vilket gör att de kan hantera artiklar och ordrar både snabbt och effektivt på lagret. I en intervju med Alessandro Bartsch, Head of Engineering på Rebolet, förklarar han hur Ongoing WMS nu är ryggraden för deras verksamhet, alltifrån att ta emot artiklar till att förbereda och skicka ut ordrar. "Nästan allt görs via Ongoing", säger Bartsch. Att även ha stora integrationsmöjligheter är viktigt för företag som Rebolet då snabbhet och effektivitet är en av nycklarna till framgång.

När Bartsch får frågan om varför de initialt valde Ongoing WMS till sin lagerverksamhet förklarar han att det berodde på att Ongoing var ett av få företag som erbjöd alla de funktioner och anpassningar de var i behov av. "Vi tycker även om att arbeta med europeiska företag för att stödja vår lokala utveckling. Det var helt enkelt en win-win," tillägger han.

Sömlöst samarbete gynnar båda parter

Enligt Bartsch är den största fördelen med Ongoing WMS den flexibilitet som mjukvaran erbjuder. "Inom re-commerce var det svårt att hitta ett system som passade våra behov," säger han. Men med Ongoing WMS kunde Rebolet anpassa systemet utefter deras unika krav. "Tillsammans med Frida Eriksson [Rebolets personliga kontakt på Ongoing] kunde vi anpassa systemet för att uppfylla våra specifika behov, och vi fortsätter att implementera ändringar i snabb takt." Han uttrycker vidare hur lätt samarbetet fungerat. "Kommunikationen med Ongoing är alltid en fröjd. Det är något vi verkligen uppskattar."

Frida Eriksson har också mycket positiva kommentarer att lägga till om samarbetet. "Jag tycker att samarbetet mellan mig och Alessandro Bartsch har fungerat fantastiskt från start," säger hon. "Han är alltid strukturerad i sina problembeskrivningar vilket gör det lätt för mig som utvecklare att implementera rätt logik gör deras olika arbetsflöden i Ongoing WMS. Det märks tydligt att han själv är en skicklig utvecklare på sättet som Rebolet har tagit användning av Ongoings olika funktionaliteter – webhooks, API:er, och så vidare. Tillsammans har vi anpassat deras system till något som passar deras specifika behov, men det är fortfarande till stor del baserat på Ongoings standardfunktionalitet även om Rebolet inte är den typiska Ongoinganvändaren."

Mjukvaran shipcloud förbättrar effektiviteten ytterligare

En annan viktig faktor för deras framgång har varit integrationen mellan Ongoing WMS och transport- och returplattformen shipcloud GmbH som är partners till Ongoing. "Dessa två system sparade oss både tid och pengar", säger Bartsch. "Även om det hade varit möjligt för oss att utveckla dessa system själva, skulle det ha fördröjt lanseringen av vår tjänst och resulterat i betydligt högre kostnader för oss. Genom att samarbeta med Ongoing och shipcloud kunde vi snabba på vår tillväxt och lönsamhet samtidigt som vi kunde bibehålla vårt fokus på hållbarhet."

Slutligen delger Bartsch hur både Ongoing WMS och shipcloud hjälper Rebolet att nå sina hållbarhetsmål. "Vi är dedikerade till att minimera vår miljöpåverkan och lämna ett så litet koldioxidavtryck som möjligt. Genom att ta beslutet att arbeta tillsammans med Ongoing WMS och shipcloud tror vi att vi har kunnat bilda en stark allians för att på sikt uppnå en koldioxidneutral framtid och bidra till att göra världen till en bättre plats, ett steg i taget," avslutar han.

Publicerad: 2023-05-24

Vätterledens lager

Vätterleden Logistik AB såg tydlig förbättring av sin kundintegration

Vätterleden Logistik AB, en 3PL-aktör baserad i Landvetter, har implementerat Ongoing WMS för att förbättra sin kundintegration.

Med ett klientel på 25 kunder såg Vätterleden behovet av en lösning som kunde förbättra deras tjänsteutbud till sina kunder. Enligt Vätterledens systemadministratör Marcus Taube valde de Ongoing WMS på grund av mjukvarans flexibilitet och molnbaserade infrastruktur. "Vi arbetade tidigare i ett äldre WMS. Vi insåg då att vi behövde ett mer flexibelt system då vi har ett stort behov av att kunna integrera fler kunder mot olika typer av affärssystem, och där såg vi att Ongoing hade de bästa möjligheterna," säger Taube. Det molnbaserade systemet var en annan faktor som gjorde Ongoing WMS till rätt val, eftersom systemet är tillgängligt på flera olika enheter. Han trycker särskilt på att de har haft stor nytta av möjligheten att skapa kostnadsfria kundinloggning så att kunderna smidigt kan kontrollera lagerstatus och bevaka sina ordrar i realtid.

En kundsupport att vara stolt över

Sedan implementeringsstarten i början av 2020 använder Vätterleden nu Ongoing WMS för alla sina lagerprocesser, inklusive inkommande och utgående leveranser, plock och pack av ordrar, inventering och lagerhållning. "Vi nyttjar Ongoing till max och lär oss hela tiden nya funktioner som hjälper oss i vårt dagliga arbete," säger Taube. Och som nämnts gynnas kunderna också märkbart av systemets användarvänlighet och tillgänglighet via molnet, en klar kontrast till deras tidigare WMS-lösning som saknade dessa möjligheter.

Taube fortsätter med att nämna att den snabba och responsiva supporten som teamet på Ongoing tillhandahåller har varit den största fördelen med att anlita Ongoing. "Supporten är alltid tillgänglig och mycket tillmötesgående. Behöver vi lägga till en funktion eller liknande i systemet så löses det oftast snabbt och är bara ett telefonsamtal bort.," säger han. "Det finns lösningar på allt och supporten hos Ongoing är den bästa support vi någonsin stött på under våra år i branschen."

Lyckat samarbete under implementeringen

Jesper Larsson, Vätterledens tidigare kundansvarige mjukvaruutvecklare på Ongoing och Leo Wahlgren, som senare tog över som deras personliga Ongoing-kontakt, spelade centrala roller i implementeringsfasens framgång. "När jag tog över som kundansvarig för Vätterleden var det första jag gjorde att komma ut och besöka lagret för att få en god förståelse för deras specifika behov. Sedan dess har vi gjort flertalet utvecklingar och anpassningar tillsammans," säger Wahlgren. Han lägger också till hur enkelt det har varit att samarbeta med Vätterledens team. “Marcus Taube och Roger Johansson [VD på Vätterleden] har varit otroligt vänliga och lätta att arbeta med under hela implementeringsprocessen.”

Då Taube har varit mycket nöjd med implementeringen av Ongoing WMS ser han potential för ytterligare optimeringar av deras lagerprocesser i samarbete med Ongoing. "Vi är förtjusta i flexibiliteten och de kundvänliga förmågorna hos Ongoing, och vi ser Ongoing WMS som en möjlig lösning för våra automationsbehov i framtiden, då det finns stöd för sådana integrationer," avslutar Taube.

Publicerad: 2023-05-22

Kährs parkettgolv

Kährs implementerade Ongoing WMS för bättre integration, effektivitet och spårbarhet

Den ledande globala tillverkaren och distributören av parkettgolv Kährs har framgångsrikt implementerat Ongoing WMS för att förbättra sin lagerhanterings, strömlinjeforma verksamheten och förbättra effektiviteten.

Kährs, en ledande global tillverkare och distributör av golv, har varit verksamt i över 160 år. Med en lång historia av innovationer som har format hela den globala golvindustrin, är Kährs en symbol för kvalitet och innovation. Från att uppfinna den första parketten med lamellkonstruktion till att utveckla den första PVC-fria resilienta golvet för offentliga miljöer har Kährs lett utvecklingen av hållbara och vackra golv för både privat och kommersiellt bruk. Med närmare 70 länder som använder deras produkter är Kährs marknadsledande i Sverige och Finland och har mycket starka marknadspositioner i Norge, Storbritannien och Tyskland.

För att förbättra deras lagerhantering implementerade Kährs Ongoing WMS. I en intervju med Christofher Nordström, lagerchef på Kährs Nybro i Sverige, fick vi höra om deras erfarenhet av att använda Ongoing WMS.

Innan implementeringen av Ongoing WMS använde Kährs två olika system: M3 för försäljning och ett egenbyggt webbaserat system för deras lagerhantering. Medan det webbaserade systemet tillät många anpassningsbarheter var det inte skalbart för deras växande affärsbehov. Med Ongoing WMS kunde Kährs förbättra effektiviteten och integrera sina försäljnings- och lagerhanteringssystem.

Kährs har gjort flera anpassningar i Ongoing WMS för att passa just deras behov. "Vi arbetar med stora order, ibland upp till 30-40 ton per lastbil, så vi har anpassat Ongoing så att det fungerar mer med plock av order per lastbil än kund för kund", sa Nordström. Kährs har också kunnat strömlinjeforma sin verksamhet, eliminera behovet av pappersorder och minska den manuella hanteringen mellan försäljning och lagerhantering. "E-handeln växer snabbt, och vi behöver ha den bästa möjliga hanteringen av order och varor, och Ongoing har gett oss en bra plattform för detta", tillade Nordström.

Kährs har arbetat nära med Tianfu Yun, deras kundansvarige mjukvaruingenjör på Ongoing, för att optimera deras användning av Ongoing WMS. "Vi började med cirka 60-70 små ändringar i systemet, så mycket har hänt på ett år. Tianfu har varit till stor hjälp med snabba och smidiga lösningar på våra förslag", sa Nordström.

Med Ongoing WMS har Kährs sett flera fördelar, inklusive bättre integration mellan avdelningar, större spårbarhet och översikt, förbättrad effektivitet vid lastbilskörning och enklare mottagande och lagring av gods. "Integration med andra avdelningar och system har varit en stor fördel för oss, vilket minskat den manuella hanteringen mellan försäljning och lagret så mycket som möjligt," sa Nordström. "Vi har nu en bättre översikt över order och kan också gå tillbaka i tiden och kolla vad som hände i vissa situationer."

Även om det fortfarande finns arbete att göra för att finjustera systemet, är Kährs övertygade om att de snart kommer att uppnå sitt mål om större effektivitet och automation i sin lagerhantering. "Tianfu och Tommy Liljebjörn [applikationsexpert på Kährs] jobbar på det, så vi kommer snart att vara där", tillade Nordström.

Ongoing-teamet är glada över att höra att Ongoing WMS har varit ett värdefullt tillskott till Kährs lagerhantering, vilket ger dem bättre integrationsmöjligheter, effektivitet och spårbarhet. Med fortsatt samarbete och ytterligare justeringar är Kährs väl på väg att ytterligare optimera sin lagerhantering.

Publicerad: 2023-05-08

InterEast logo

InterEast implementerade Ongoing WMS för att förbättra sin servicekvalitet och effektivitet

InterEast Transport AB har implementerat Ongoings lösningar i sitt rumänska lager för att förbättra sin servicekvalitet, minska manuellt arbete och säkerställa snabba och säkra leveranser.

InterEast Transport AB, ett europeiskt logistik- och transportföretag, har i över 30 år erbjudit hållbara och högkvalitativa transportlösningar globalt. Med kontor i Polen, Rumänien, Turkiet och Göteborg utmärker sig företaget inom logistik och transporter till och från Östeuropa och Asien.

Nyligen implementerade företaget Ongoings lösningar i sitt rumänska lager för att förbättra servicekvaliteten och säkerställa snabba och säkra leveranser. Christopher Busck, varumärkeschef på InterEast, förklarar att kombinationen av Ongoings skanningsmodul med handdatorer har underlättat företagets hantering av plock och pack, vilket har resulterat i en minskning av deras manuella arbete.

Busck fortsätter genom att framhäva den största fördelen med att implementera Ongoing WMS: "Vi strävar alltid efter att utveckla och förbättra våra tjänster samt kundupplevelsen i stort. I den snabbrörliga värld vi lever ökar kraven på hantering- och svarstider – ett område där Ongoings system har blivit en bra lösning."

Han tillägger också hur smidigt det var att gå live med Ongoing WMS: "Tröskeln att komma i gång var låg och det behövs ingen lång upplärningstid för personal. Det gick smidigt att anpassa till verksamheten och vi ser fram emot att bygga vidare och utveckla vår verksamhet tillsammans med Ongoing", avslutar Busck.

Publicerad: 2023-04-20

Galvin Green golfkläder

Galvin Green kompromissade inte när de valde WMS

Galvin Green, ett svenskgrundat företag som specialiserat sig på högkvalitativa golfkläder och tillbehör, har betydligt förbättrat sin logistiska verksamhet genom att implementera Ongoing WMS.

Galvin Green är ett premiumföretag för golfkläder och tillbehör med huvudkontor i Växjö, Sverige. De specialiserar sig på högkvalitativa produkter som säljs online och via golfklubbar runt om i världen. Precis som deras slogan säger: "Never compromise", kompromissade inte Galvin Green när de valde WMS.

I deras svenska lager används Ongoing WMS huvudsakligen för plock, pack samt in- och utleveranser. Enligt William Bolmö, lagerchef på Galvin Green, "använder vi skanning och handdatorer för all typ av plockning och packning, vilket har minskat det manuella arbetet." Detta har resulterat i att företagets effektivitet betydligt ökat. Idag är deras logistiska verksamhet nästan helt papperslös tack vare Ongoing WMS.

Bolmö beskriver Ongoing WMS som effektivt, enkelt och anpassningsbart utefter Galvin Greens specifika behov. Supportteamet på Ongoing är mycket kompetent och löser alla utmaningar som uppstår. "Det är mycket enkelt att integrera WMS med många olika system som både vi och våra kunder använder", lägger Bolmö till. Detta har gjort implementeringen av WMS till en sömlös process.

Om du letar efter en lösning för att effektivisera din logistik såsom Galvin Green gjort, kan Ongoing WMS vara precis det du behöver för att ta ditt företag till nästa nivå.

Publicerad: 2023-04-13

HL display produkter

Ongoing WMS har avsevärt förbättrat HL Displays produktivitet i sina lager

HL Display, en global leverantör av produkter och lösningar som hjälper återförsäljare och varumärken att skapa attraktiva och lönsamma butiksmiljöer, använder Ongoing som sin WMS-lösning.

HL Display är en global leverantör av kommunikations- och produktpresentationslösningar i butik. Företaget erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster, inklusive displaysystem, skyltar, hyllor och visuell marknadsföring för att hjälpa återförsäljare att skapa attraktiva och effektiva butiksmiljöer som driver försäljning och förbättrar kundupplevelsen.

Ida Modigh, Logistic Manager på HL, förklarar att de för närvarande använder Ongoing WMS i sina tre största lager i Europa. Ongoing WMS är integrerat med deras affärssystem och används på PCs, handdatorer och skannrar. Ongoing WMS används för alla typ av lagerhantering, såsom plock och pack av ordrar, lagerflytt, inleveranser till lager, plock och inleverans av tillverkningsordrar samt inventering.

"Det första som hände var att vårt inleverans team blev mycket mer effektiva väldigt snabbt och personalen tycker själva att Ongoing är ett otroligt bra verktyg", säger hon. Ida tillägger också: "Nu har vi fått ett mycket bra flöde som har förbättrat produktiviteten enormt. Ongoing är ett system som är enkelt att arbeta i, lätt att förstå, det behövs ingen lång upplärningstid för personalen samt att det är flexibelt och det går att anpassa till verksamheten.

Läs hela artikeln bland våra kundreferenser.

Publicerad: 2023-03-20

Fler nyheter

Rebolet räddar en miljard föremål från förstörelse med hjälp av skalbar mjukvara

Som pionjär inom det växande området re-commerce siktar tyska Rebolet på att rädda en miljard föremål från förstörelse. Web-baserade Ongoing WMS är basen i deras operationer och har agerat katalysator för detta uppdrag.

2023-05-24Läs hela artikeln

Vätterleden Logistik AB såg tydlig förbättring av sin kundintegration

Vätterleden Logistik AB, en 3PL-aktör baserad i Landvetter, har implementerat Ongoing WMS för att förbättra sin kundintegration.

2023-05-22Läs hela artikeln

Kährs implementerade Ongoing WMS för bättre integration, effektivitet och spårbarhet

Den ledande globala tillverkaren och distributören av parkettgolv Kährs har framgångsrikt implementerat Ongoing WMS för att förbättra sin lagerhanterings, strömlinjeforma verksamheten och förbättra effektiviteten.

2023-05-08Läs hela artikeln

InterEast implementerade Ongoing WMS för att förbättra sin servicekvalitet och effektivitet

InterEast Transport AB har implementerat Ongoings lösningar i sitt rumänska lager för att förbättra sin servicekvalitet, minska manuellt arbete och säkerställa snabba och säkra leveranser.

2023-04-20Läs hela artikeln

Galvin Green kompromissade inte när de valde WMS

Galvin Green, ett svenskgrundat företag som specialiserat sig på högkvalitativa golfkläder och tillbehör, har betydligt förbättrat sin logistiska verksamhet genom att implementera Ongoing WMS.

2023-04-13Läs hela artikeln

Ongoing WMS har avsevärt förbättrat HL Displays produktivitet i sina lager

HL Display, en global leverantör av produkter och lösningar som hjälper återförsäljare och varumärken att skapa attraktiva och lönsamma butiksmiljöer, använder Ongoing som sin WMS-lösning.

2023-03-20Läs hela artikeln

Prenumerera på vårt nyhetsbrev på LinkedIn!

Den utvecklingsrapport som på månadsbasis hittills publicerats via nyhetskanalen i vårt WMS har fått sig ett lyft och kommer från och med nu publiceras i form av ett nyhetsbrev på LinkedIn.

2023-03-14Läs hela artikeln

Ongoing WMS nu tillgänglig via Shopify App store

Nyligen blev vår egenutvecklade Ongoing WMS-Shopifyintegration godkänd som app i Shopify App Store. För att godkännas som applikation i Shopifys App store måste dessa gå igenom en omfattande granskning utefter en checklista på över 100 punkter. Denna utförs av Shopify för att säkerställa att deras utvecklande partners håller hög standard på sina produkter.

2022-12-22Läs hela artikeln

Ny integration med MyCashflow

E-handelsplattformen MyCashflow kan nu integreras med Ongoing WMS för en sömlös logistikupplevelse.

2022-11-22Läs hela artikeln

Ny integration med Gordon Delivery

Vi adderar löpande nya integrationer kopplade till Ongoing WMS för att ytterligare förenkla våra kunders logistikflöden. Nyligen utvecklade vi en integration med Gordon Delivery för att snabba upp transporten av ordrar från lager till slutkund.

2022-09-20Läs hela artikeln

2021 - ett rekordår i alla avseenden

Årsredovisningen för 2021 är klar och vi är stolta över att ha ökat både intäkter och vinstmarginaler 14 år i rad!

2022-08-17Läs hela artikeln

Ny direktintegration med Postnord

Med vår nya direktintegration behövs inte längre ett transportadministrativt system som mellanhand för att boka frakt med Postnord.

2022-08-02Läs hela artikeln

Ny integration med Sendcloud

Ongoing har adderat Sendcloud till uppsättningen av integrationer.

2022-07-12Läs hela artikeln

Dubblering av kontorsytan

Vi har vuxit ur vårt kontor och dubblerar nu kontorsytan genom att flytta till en andra våning.

2022-06-27Läs hela artikeln

Ongoing har ny logga och symbol

Ongoing lanserar en ny uppdaterad logga med tillhörande symbol. I processen har även färgpaletten uppdaterats.

2022-03-02Läs hela artikeln

Ongoing Warehouse har tilldelats utmärkelsen Superföretag

Ongoing Warehouse har tilldelats utmärkelsen Superföretag av Dun & Bradstreet.

2021-11-24Läs hela artikeln

Scandinavian Cosmetics konsoliderar sin logistik med Ongoing WMS

Scandinavian Cosmetics ökar effektiviteten med Ongoing WMS och konsoliderar sin logistik till Sverige, där mjukvarulösningen används.

2021-04-26Läs hela artikeln

GN Logistics växer med Ongoing WMS

GN Logistics utför tjänster inom 3PL och är dotterbolag till GN Transport. De har använt Ongoing WMS under manga år, i samtliga tre lager som ligger i Halmstad, Stockholm och Luxemburg.  

2021-02-22Läs hela artikeln

Beyond Nordic får kontroll över sitt lager med Ongoing WMS

Friluftsklädmärket Beyond Nordic skaffar kontroll över sitt lager och minskar administrativt arbete med Ongoing WMS

2021-01-25Läs hela artikeln

Kitch´n utökar samarbetet med Ongoing WMS

Med Ongoing WMS står vi väl rustade inför fortsatt Sverige expansion”, säger Petter Grålumstuen, IT & Logistikchef på Kitch´n.

2020-12-01Läs hela artikeln

Envirozone väljer Ongoing WMS som lagersystems leverantör

Snabbväxande Envirozone börjar arbeta med Ongoing Warehouse lagersystem Ongoing WMS. Systemet utgör en viktig del i Envirozones arbete mot att erbjuda en marknadsledande logistiklösning. 


2020-08-03Läs hela artikeln

Etablerat jackvarumärke Didriksons använder Ongoing WMS för att maximera effektivitet i lagerhanteringen

Snabbväxande Didriksons har upplevt en ökad effektivitet i lagerhantering efter byte till lagersystemet Ongoing WMS.2020-08-03Läs hela artikeln

Ny systemintegration förenklar e-handelsreturer

Easycom, Sveriges ledande leverantör av retursystem, integrerar till Ongoing WMS. Tillsammans tillhandahåller systemen en mindre kostsam och mer hållbar returhantering för e-handlare och 3PL-företag.

2020-07-06Läs hela artikeln

Sharespine skapar integration mot Ongoing Warehouse

Sharespine har en specifik integration som kopplar ihop Ongoing Warehouse med e-handelssystem, marknadsplatser, ekonomisystem och POS. Integrationen automatiserar order- produkt och lagerflöden - oavsett om du säljer dina produkter i en webbutik eller på flera marknadsplatser.

2020-06-24Läs hela artikeln

Växande e-handlare väljer Ongoing som lagersystem

E-handeln växer så det knakar. En följd av detta är att e-handlarnas behov av att effektivisera sin lager-och logistikhantering kraftigt har ökat. Ongoing Warehouse, som med sitt molnbaserade WMS blivit helt dominerande inom 3PL-marknaden, erbjuder nu växande e-handlare sitt system.

2020-06-03Läs hela artikeln

Danska logistikgasellen YOYO Global Freight väljer Ongoing som WMS-leverantör

Det danska frakt- och logistikföretaget YOYO Global Freight har nyligen börjat använda Ongoing Warehouse som sitt lagerhanteringssystem. "Ongoing gjorde det lätt för oss att välja WMS-leverantör, systemet hade det vi letade efter”, säger Christian Bøgelund Ditlevsen, Corporate Development Manager på  YOYO Global Freight.


2019-12-01Läs hela artikeln

Automatisering med ett molnbaserat lagersystem

När M3 Logistics ville öka effektiviteten på lagret och förbättra ergonomin för sin personal, valde de att investera i två vertikala lagringshissar från Kardex Remstar. Hissarna integrerades med deras befintliga lagersystem, Ongoing WMS, med hjälp av Ongoings automations API.

2019-10-08Läs hela artikeln

Logisticompany AB använder Ongoing WMS för att effektivisera hantering av hälso- och sjukvårdsprodukter

Logisticompany AB  är ett oberoende och lokalt alternativ för transport i Helsingborg, Sverige, som också erbjuder tredjepartslogistik. När en befintliga kund, som handlar med hälso- och sjukvårdsprodukter, ville utöka sitt kontrakt, beslutade Logisticompany att implementera dem i deras nya lagersystem, Ongoing WMS.

2019-10-08Läs hela artikeln

Nu lanserar vi vårt nya REST API som förenklar integrationer

För att förenkla för kunder som vill integrera sina system med Ongoing WMS, så lanserar vi ett nytt API baserat på REST-teknologi.

2019-07-22Läs hela artikeln

E-handelsföretaget Soft Goat väljer Ongoing Warehouse som systemleverantör

Det svenska klädföretaget Soft Goat kom efter flera år med ökade volymer under 2018 till den en punkt där de behövde effektivisera sin logistik för att inte bromsa försäljningen.

2019-03-15Läs hela artikeln

Varför Gasell-utmärkelsen spelar roll

Först och främst är det en trygghet för våra kunder i Norden och övriga Europa. Det går bra för Ongoing och att vi är här för att stanna och fortsätta utvecklas i nära samarbete med våra kunder och partners.

2018-11-20Läs hela artikeln

Nyttan med lagersystemet Ongoing Warehouse för varuägare som outsourcar sin lager- och logistikhantering

Många företag som letar efter en logistikleverantör (3PL-aktör) kontaktar oss på Ongoing med frågor om fördelarna med att lägga ut lagret till ett logistikföretag som använder Ongoing Warehouse. Vi har sammanfattat några punkter som tar upp nyttan med systemet för dig som varuägare.

2018-11-19Läs hela artikeln

Boomerang Distribution – stark internationell tillväxt inom E-handelslogistik med Ongoings WMS!

"Boomerang har haft en enastående tillväxt sedan 2015 och Ongoing Warehouse har i stor utsträckning bidragit till detta...", säger Jonas Heinonen CEO Boomerang Distribution OU

2018-11-05Läs hela artikeln

Nu lanserar vi vår nya hjälpsida

Vi har samlat all vår dokumentation under ett tak och gjort det tillgängligt för alla. Sidan innehåller information om hur du kommer igång med systemet, hur man använder scanning, och mycket mer.

2018-09-24Läs hela artikeln

Accelerator styrker sin posisjon med sky-basert lagerstyringssystem

Accelerator er et norsk privateid selskap som har bred kompetanse på drifting av tredjepartslogistikk (3PL). ”Alle varer blir skannet inn på lokasjon, med nøkkelfunksjoner som støtter FiFo/FeFo, og batchnummer", forteller Martine Dørmænen, Produktutvikler-/logistikksjef Accelerator AS. 

2018-01-24Läs hela artikeln

Ongoing Warehouse växer i Finland

Finska företaget Rahtikeskus Oy har valt Ongoing Warehouse som lagersystem för sin 3PL-verksamhet. ”Vi har kommit igång snabbt i systemet. Vi kör redan ett 20-tals kunders varuflöden i Ongoing Warehouse", säger Johannes Knapas, Försäljningschef på Rahtikeskus Oy.

2017-10-18Läs hela artikeln

Arbeta på Ongoing? Vi söker löpande efter systemutvecklare!

”Jag trivs med blandningen av utveckling och kundkontakt samt att det egna ansvaret kompletteras med samarbete och teamkänsla”, säger en av våra systemutvecklingskonsulter.

2017-05-23Läs hela artikeln

Ny standardscanning - Plockuppdrag (Batchplock)

Scanning av plockuppdrag är en ny standardscanning i Ongoing Warehouse och används när man plockar flera ordrar samtidigt (batchplock). 

2017-05-18Läs hela artikeln

Visma.net og Ongoing forenkler logistikken for Amundsen Sports

“Integrasjonen mellom Visma.net og Ongoing har automatisert våre logistikkprosesser vesentlig”, sier Jørgen Amundsen, CEO på Amundsen Sports.

2017-03-16Läs hela artikeln

Mångsidig och ödmjuk Systemutvecklingskonsult till snabbväxande Ongoing sökes!

Vi söker dig som efter teknisk högskola arbetat några år. Eller dig som snart är klar med din utbildning på Chalmers – eller likvärdig utbildning.

2017-03-15Läs hela artikeln

Norska Björgs Transport driftsätter Ongoing

"Ongoing har många kopplingar till kundernas system och också ett så kallat API som möjliggör för våra kunder att enkelt koppla sig till Ongoing".

2017-02-08Läs hela artikeln

RST Logistics AS väljer Ongoing

Norska logistikföretaget RST Logistics har valt Ongoing. Läs mer i pressmeddelandet nedan eller läs artikel (på norska).

2016-11-21Läs hela artikeln

Ongoings WMS hjälper Olssons Logistics med Internationella kunder!

Olssons Logistics kör sina internationella kunder i Ongoing. Läs mer i pressmeddelandet nedan. 

2016-08-15Läs hela artikeln

Norska logistikföretaget Loadmaster AS har implementerat Ongoing

Det expansiva Logistikföretaget Loadmaster AS har driftsatt Ongoing som WMS för sin lagerverksamhet. Läs mer i pressmeddelandet nedan (på norska). 

2016-03-02Läs hela artikeln

Ny kund i Danmark - Ongoing levererar system till Parcel Feeder A/S

Parcel Feeder A/S använder Ongoing för att hantera sin verksamhet inom tredjepartslogistik. Läs mer i pressmeddelandet nedan (på danska). 

2015-12-07Läs hela artikeln

Hösten 2015 - Vi växer & rekryterar!

Ongoing växer då våra befintliga kunder växer och därmed använder systemet mer och mer. Vi har också ett bra inflöde av nya kunder - både i Sverige och övriga Norden. Detta gör att vi nu söker fler medarbetare. 

2015-08-12Läs hela artikeln

Ytterligare ett norsk 3PL-företag har driftsatt Ongoing

3PL-företaget Ntex AS med lager i Vinterbro utanför Oslo, har driftsatt Ongoing. Att systemet är enkelt att använda och går snabbt att driftsätta är två av fördelarna enligt företaget. Läs mer på den norska logistiksajten Moderne Transporter (på norska) eller pressmeddelandet nedan. 

2015-03-26Läs hela artikeln

DC Syd AB stärker upp med Ongoings WMS!

DC Syd AB, ett lager – och logistikföretag, har valt Ongoing Warehouse som WMS-system för att utveckla sin verksamhet inom tredjepartslogistik. 

2015-03-10Läs hela artikeln

Ongoing växer i Norge - Läs om Colliflow AS i logistiksajten "Logistikk & Ledelse"

Fler och fler norska 3PL-företag väljer Ongoing som WMS-system. Systemet finns på norska språket och Ongoing har ett 10-tal norska kunder - alla är företag inom tredjepartslogistik. Läs om en av våra kunder Colliflow AS i den norska logistiksajten "Logistikk & Ledelse"

2015-01-19Läs hela artikeln

Vi söker nya medarbetare!

Erbjudande till dig med intresse för såväl systemutveckling som verksamhet/ kundkontakt! Ongoing växer vidare och har nyligen utsetts till såväl ”Gasellföretag” (av Dagens Industri) som ”Superföretag” (av Veckans Affärer).

2014-10-27Läs hela artikeln

Ongoing Warehouse utsedd till Gasellföretag

Mjukvaruföretaget Ongoing Warehouse – specialiserat på ett webbaserat Warehouse Management System ( så kallat WMS)  - har av affärstidningen Dagens Industri  blivit utsedd till Gasellföretag. Utmärkelsen går till de snabbast växande företagen i Sverige som också kan uppvisa lönsamhet.

2014-10-13Läs hela artikeln

Smart användande av IT-system gör att kunder väljer M3 Logistics

M3 Logistics är ett logistikföretag som är specialiserat på tredjepartslogistik. Bland kunderna finns företag som till exempel Odd Molly, Profoto, Hynky Dory och Claes Göran Shoes. M3 Logistics har med hjälp av  sin WMS-leverantör Ongoing Warehouse kopplat ihop varuflödena elektroniskt

2014-04-09Läs hela artikeln

EDI-Soft , nordens största leverantör av TA-system, och Ongoing Warehouse AB, en av nordens ledande leverantörer av WMS-system har startat samarbete.

Samarbetet innebär att företagens respektive produkter – Ongoing Warehouse och Consignor - integreras med varandra för att förenkla för lager- och logistikföretag att bland annat beställa transporter. En av kunderna som använder de båda systemen integrerade är företaget Altus Norway AS i Moss.

2014-04-03Läs hela artikeln

Storex satsar på effektivitet och kvalitet i lagerhantering och transportadministration

2013-09-13Läs hela artikeln

Börjes Logistik & Spedition storsatsar på e-handelslogistik med webbaserat WMS!

2013-04-23Läs hela artikeln

Alltransport stärker upp med Ongoings WMS!

2013-03-21Läs hela artikeln

AkkaFRAKT affärsutvecklar med Ongoings WMS

2012-11-28Läs hela artikeln

"Molnbaserat WMS ger nya affärer" -artikel om Ongoing i Dagens Industris logistikbilaga

"Molnbaserat WMS ger nya affärer" är rubriken i artikeln om Ongoing i senaste numret av Intelligent Logistik. Ongoing uppmärksammades i Dagens Industris årliga logistikbilaga. Artikeln i bilagan nederst på sidan 10.

2012-11-12Läs hela artikeln

Ongoing växer och söker nya medarbetare!

2012-11-12Läs hela artikeln

Ongoing och affärssystemet Specter kopplar ihop systemen

2012-04-16Läs hela artikeln

LogistikPalatset Borås AB effektiviserar orderflödet med Ongoing Warehouse och Unifaun Online

2012-04-16Läs hela artikeln

RPG Logistics växer och satsar på nya IT-system

RPG Logistics AB, ett bolag med helhetslösningar inom logistiksektorn, satsar på moderna IT-system för att utveckla sin verksamhet ytterligare.

2012-03-05Läs hela artikeln

Flexibilitet avgjorde när Almroths Express & Åkeri valde WMS-system

Det växande logistikföretaget Almroths Express & Åkeri AB väljer Ongoing Warehouse som WMS-system (Warehouse Management System) för att bättre kunna anpassa sina logistiklösningar efter kundernas behov.

2011-10-07Läs hela artikeln

Veddesta Distribution AB och dess dotterföretag Multi Logistik AB driftsätter Ongoings WMS-system

Veddesta Distribution AB och dess dotterföretag Multi Logistik AB har startat ett samarbete med IT-företaget Ongoing Warehouse AB. Samarbetet innebär att de båda logistikföretagen kommer att att använda Ongoings webbaserade warehouse management system (så kallat wms-system) för att effektivisera och utveckla sin logistikverksamhet inom 3PL och servicelogistik.

2011-09-21Läs hela artikeln

Webbaserat lagersystem skapar affärer för Roxtrans AB

Logistikföretaget Roxtrans AB har nyligen driftsatt ett webbaserat lagersystem, även kallat Warehouse Management System (WMS-system) av systemleverantören Ongoing Warehouse AB.

2011-06-22Läs hela artikeln

GP-Last har driftsatt Ongoings WMS-system

Transport- och logistikföretaget GP-Last AB har under februari månad driftsatt ett webbaserat lagersystem, även kallat Warehouse Management System (WMS-system). Systemleverantör är Ongoing Warehouse AB.

2011-03-01Läs hela artikeln

Selector Logistik satsar på tredjepartslogistik för E-handeln

2010-10-12Läs hela artikeln

PGF Logistik vässar sitt erbjudande med webbaserat lagersystem

PGF Logistik AB är ett växande logistikföretag beläget i Vaggeryd, i direkt anslutning till avfart 90 längs E4:an. För att effektivisera sin lagerlogistik och ge kunderna bättre information har PGF Logistik AB sedan en tid använt ett lagersystem från Ongoing Warehouse.

2010-10-11Läs hela artikeln

LBC Ängstorp AB erbjuder webbaserat lagersystem till sina kunder

LBC Ängstorp AB slutför nu byggandet av sitt 2000 m2 stora lagerhotell. Bygget sker till stor del i egen regi och ligger i direkt anslutning till LBC Ängstorps nuvarande lokaler i Laholm. Lagerlokalerna beräknas stå färdiga att användas i oktober.

2010-06-22Läs hela artikeln

Ecomsupport väljer 3PL-system från Ongoing

Företaget Ecomsupport med verksamhet inom både tredjepartslogistik och e-handelslösningar, har valt lagersystem från IT-företaget Ongoing Warehouse AB.

2010-06-16Läs hela artikeln

Olavia Logistik effektiviserar med EDI-flöde och scanning

Olavia Logistik har använt lagersystemet Ongoing sedan sommaren 2009. För att få spårbarhet och för att öka säkerheten har Olavia Logistik under vintern använt scanners tillsammans med Ongoings scanningsmodul.

2010-03-24Läs hela artikeln

ALI Logistik driftsätter webbaserat system för sin lagerverksamhet

ALI Logistik har nyligen ingått ett avtal med IT-företaget Ongoing Warehouse AB avseende ett webbaserade lagersystem, så kallat WMS-system, för sin verksamhet inom tredjepartslogistik (3PL).

2010-02-22Läs hela artikeln

LogistikPalatset Borås AB investerar in nytt lagersystem

Ledningen för LogistikPalatset har nyligen beslutat att investera i ett nytt webbaserat lagersystem, även kallat Warehouse Management System. Systemet heter Ongoing Warehouse och är speciellt framtaget för tredjepartslogistikföretag.

2010-02-17Läs hela artikeln

DB Schenker tecknar ramavtal med Ongoing Warehouse

Schenker AB och Ongoing Warehouse AB har nyligen ingått ett ramavtal avseende Ongoings webbaserade lagersystem för tredjepartlogistik. Avtalet innebär att DB Schenker – för att använda systemet - betalar en månadsavgift per användare enligt konceptet ”Software as a Service”. I månadsavgiften ingår nyttjanderätt, support & fria uppdateringar, samt drift av systemet.

2009-10-21Läs hela artikeln

FG Nordic AB - ny kund

Ongoing syr ihop FG Nordic AB:s logistikhantering

2009-09-07Läs hela artikeln

Olavia Logistik AB väljer Ongoing

Olavia Logistik AB i Landskrona har nyligen valt att köpa lagersystem av systemleverantören Ongoing Warehouse AB.

2009-08-18Läs hela artikeln

Transart AB - ny kund

För att effektivisera sin lager- och logistikhantering har företaget Transart AB nyligen köpt ett lagersystem av systemleverantören Ongoing Warehouse AB.

2009-08-11Läs hela artikeln

Visma och Ongoing förenklar logistikhanteringen

Visma Spcs, Sveriges ledande leverantör av ekonomiprogram till små och medelstora företag och Ongoing Warehouse AB - specialiserat på ett standardiserat, webbaserat warehouse-system - startar samarbete. Samarbetet innebär att företagens respektive produkter kopplas ihop med varandra vilket bland annat gör att företagare kan lägga order i Visma som sedan elektroniskt skickas över till Ongoings lagersystem. Första kunden som kommer att använda Visma integrerat med Ongoing är Multibrackets Europe AB.

2009-04-27Läs hela artikeln

Transport- och logistikföretaget Skubbet AB är ny kund

Transport- och logistikföretaget Skubbet AB utvecklar sin verksamhet med modernt lagersystem!

2008-10-13Läs hela artikeln

Unifaun AB och Ongoing Warehouse AB startar samarbete

Unifaun AB, Sveriges ledande leverantör inom transportadministrativa system och Ongoing Warehouse AB - specialiserat på ett standardiserat, webbaserat warehouse-system - startar samarbete. Samarbetet innebär att företagens respektive produkter integreras med varandra för att förenkla för lager- och logistikföretag att bl. a beställa transporter. Första kunden som kommer köra de båda systemen integrerade är logistikföretaget Elogistik.

2008-09-18Läs hela artikeln

Tranås Åkeri - ny kund

Tranås Åkeri har köpt lagersystem av Ongoing . Systemet som heter Ongoing Warehouse är ett modernt, webbaserat  ”Warehouse Management  System” som hanterar Tranås Åkeris lager- och logistikverksamhet, bla kundinformation, avtal/ prissättning, inleveranser, plock, utleveranser och fakturering.

2008-09-08Läs hela artikeln

Ongoing har ny hemsida

Ongoing Warehouse AB har valt att helt fokusera på sitt starkaste område, nämligen sitt moderna och standardiserade warehouse-system Ongoing Warehouse. Med anledning av detta har vi lanserat en ny hemsida där vi löpande lägger ut information som kan vara nytta för våra kunder och partners.

2008-05-19Läs hela artikeln